Navigációs menü

Agyevő paraziták

agyevő paraziták

Tóban fürdött, agyevő amőba végzett a férfivel Vízben élő agyevő amőba ölt meg egy amerikai férfit, aki egy vízi vidámpark tavában úszott a halála előtt. A ritka parazita az orrán keresztül jutott a férfi agyába.

agyevő paraziták

Kép: wired. Az amerikai járványügyi központ CDC megerősítette, hogy a férfi halálát az agyevő amőbaként ismert Naegleria fowleri okozta.

Csendes szörnyetegek - 2. évad

Ez a meleg, szennyezett vizekben szaporodó egysejtű nem okoz betegséget, amennyiben lenyelik, ám az orrba jutva halálos lehet. Az amőbával való érintkezést követő kilenc napon belül súlyos betegség alakulhat ki, amely erős fejfájással, lázzal, émelygéssel és hányással kezdődik, majd nyakmerevedés, agyvérzés és kóma léphet fel. Egészségügyi szakemberek szerint a Naegleria fowleri embert betegített meg az Egyesült Államokban és között, ebből öt eset Észak-Karolinában történt.

Az egyik ban, amikor egy ohiói diákot egy hajóról a vízbe dobtak az észak-karolinai Charlotte-ban működő U. Agyevő paraziták Whitewater Center nevű szabadtéri rekreációs központban.

agyevő paraziták

A 18 éves Lauren Seitz 11 nappal azután halt meg, hogy a park vizébe esett és megfertőződött.