Afrikai ibolya betegségek. A levelek foltosak, lógnak és göndörödnek

Férgek göndörödnek, Milyen férgek a lazac kaviárban

Fortune's Euonymus - fajták, termesztés, vágás Az afrikai ibolya betegségek gyakran okozzák a kudarcot ennek a növénynek a termesztésében.

a pinworm mérete az emberekben

Néhány betegségtünet, például az afrikai ibolya lógó és göndör leveleikönnyen kiküszöbölhető gondozási hibák következményei lehetnek. Másrészt az ibolya levelein lévő foltok már jelezhetik az azonnali kontrollt igénylő gombabetegség támadását. Itt vannak az afrikai ibolya legveszélyesebb betegségei és kártevői, valamint hatékony módszerek a leküzdésükre.

helminth szakaszokban

Afrikai ibolya betegségek Foltok az afrikai ibolya levelein Amikor vizes barna foltok jelennek meg az afrikai ibolya alsó leveleinés a virágszirmok vizenyőssé válnak, majd megbarnulnak és lehullanak, szürke penész lehet. Az afrikai ibolya e betegségének a bűne a Botrytis cinerea gomba. A szürke penész ott nő, ahol magas a páratartalom, alacsony a légcsere és a rossz megvilágítás.

Afrikai ibolya betegségek. A levelek foltosak, lógnak és göndörödnek

Szürke, poros bevonat jelenik meg a foltok felületén. A Botrytis cinerea gomba különösen a túltermékenyített növényeket támadja meg. Különösen veszélyes télen és felhős napokon. Az afrikai ibolya e betegségének leküzdésében a legfontosabb a megelőzés, vagyis az öntözés során kerülni kell az ibolya leveleinek és virágainak áztatását.

Télen abba kell hagynia az ibolya megtermékenyítését. Permetezés után helyezze az edényt az ibolyával egy szellős helyre, hogy a növény alaposan megszáradjon. Szürke penész - tünetek, természetes kontroll, permetezés A szürke penész az egyik leggyakoribb gombás betegség a növényekben.

A kertben a szürke penész nagyon gyorsan terjed.

  1. Paraziták ostorféreg kezelés
  2. Férgek göndörödnek Paraziták és kiütések

Ezért érdemes tudni, hogyan lehet leküzdeni a szürke penészt és mit kell tenni, amikor növényeinken a szürke penész első tüneteit tapasztaljuk. Ismerje meg a növénybetegség megelőzésének legjobb természetes módszereit, és derítse ki, hogy a szürke penész ellen melyik permetezés a leghatékonyabb.

Account Options

Ha az ibolya leveleit szabálytalan, fekete-barna, enyhén vizes foltok férgek göndörödnek, belülről kiszáradnak, férgek göndörödnek e foltok körül világosabb határ jelenik meg, akkor ez a corinosporosis - a Drechslera cassiicola által okozott afrikai ibolya gombabetegség. Amikor észrevesszük a corinosporosis tüneteit, eltávolítjuk és megsemmisítjük az összes megbetegedett ibolyalevelet.

Az ibolya levelek felületén szabálytalan, halványsárga foltok csíkok, körök keletkeznekkezdetben vizesek, majd a helyükön elhalt szövetek úgynevezett pergamenfoltok maradnak. Ez az ibolya levelek vízzel történő áztatásának eredménye pl.

Öntözés közben. Javasoljuk, hogy az ibolyát ne öntsük felülről, hanem a szifon módszert alkalmazzuk a levelek áztatásának elkerülése érdekében. Ez abból áll, hogy az edényt az ibolyával vízzel töltött edénybe teszik.

A növényt körülbelül percig hagyjuk az edényben. Ez idő alatt a növény felveszi a szükséges vízmennyiséget.

Ezután az edényt olyan helyre tesszük, ahol könnyen ki tudja üríteni a felesleges vizet. Az afrikai ibolya öntözéséhez ° C-kal magasabb vizet használjon, mint a szobahőmérséklet.

A napon növekvő afrikai ibolyákat az öntözés előtt egy órával árnyékban kell elhelyezni. Állandó hely, csak akkor helyezhetők félre, ha vízcseppek eltűnnek a levelek felületéről.

minden a parazitákról és a kezelésekről

Az afrikai ibolya levelek lefelé görbülnek Az ibolyaszínű hervadás, a száralap rothadásával, levélnyélekkel és virágszárakkal kombinálva, a Phytophtora nicotianae gombát okozza, amely a fitoftorózis nevű betegséget férgek göndörödnek.

A fitoftóra ° C hőmérsékleten, magas levegő és szubsztrát páratartalom mellett fejlődik ki. Különösen gyakran támadja meg a magas tőzegtartalmú talajban termesztett növényeket. Az afrikai ibolya ezen betegségét nagyon nehéz leküzdeni.

ami jobb ha tablettákat inni a férgektől

Használhatunk Biosept Active-ot vagy Férgek göndörödnek is 10 ml átmérőjű edényenként 50 ml folyadék adagban. Amikor az ibolya levelek lógnak a fazékból, puhák és férgek göndörödnek, a túlöntözés következtében gyökérrothadás tünete lehet.

A férgek következményei az emberekben: hogyan befolyásolják a paraziták a testet?

Ennek elkerülése érdekében hetente kétszer öntözzük az ibolyát a szifon módszerrel. Az ibolyát a betegség tüneteivel új talajra és új edénybe ültetjük. Előtte eltávolítjuk a gyökerek korhadt részeit és a leghervadtabb leveleket. Amikor az afrikai ibolya levelei lefelé görbülnek, és felületükön nem látszanak kártevői tünetek, ez azt jelenti, hogy alacsony hőmérsékletnek vannak kitéve.

A téli hónapokban, mielőtt kinyitná az ablakokat, rendezzen ibolyás edényeket az ablakpárkányról. Férgek göndörödnek el a hideg levegőfúvással károsodott leveleket, és vigye át az ibolyát meleg helyre ° C. Egy olyan helyiségben, ahol az ibolya hibernál, a hőmérséklet nem lehet alacsonyabb, mint 12 ° C. Kártevők az afrikai emberi férgek betegsége levelein A tripszek, elsősorban a nyugati tripszek, nagyon gyakori kártevők, amelyek megtámadják az afrikai ibolyát.

E kártevő támadása esetén az ibolya levelein és szirmain ezüstös foltok jelennek meg, látható dugókkal durva szemölcsök és elszórt virágporral.

A nőstény nyugati tripszek körülbelül 1,7 mm hosszúak, sárga-narancssárgák vagy narancsbarnák. A hímek kisebbek, akár 1,3 mm férgek göndörödnek is, sárgaek. A tripszek a növények nedvéből táplálkoznak, szúrják a levélszövetet. Gyakran rágcsálják a virágok port.

Parazitak eltavolitasa a szervezetbol

A levél alsó oldalán és az edény körül tripsz ürülék található, apró fekete csomók formájában. A tripszek szél nélkül pl. Nyitott ablakon keresztül juthatnak be a lakásba, vágott virágokra és megbízhatatlan forrásból vásárolt ibolyákra hozva őket. A kifejlett tripszeket az ibolya fazékai közé helyezett kék kártevő ragadós deszkákon veszik fel.

Csiga által terjesztett paraziták - Tippek a hőmérséklethez

A tripszek fejlődését a magas páratartalom gátolja, ezért az ibolya színű edényt vízzel és kavicsréteggel töltött állványokra kell helyezni. Ezeket a termékeket permetezőgéppel, kényelmes csomagolásban, használatra készen értékesítik. Thrips - tünetek, küzdelem A tripszek olyan rovarok, amelyek szúró és szívó szájkészülékkel rendelkeznek, főleg növényi nedvekkel és szövetekkel táplálkoznak. Ugyanakkor különféle károkat okoznak a növényekben. Míg a cserepes növények termesztése a lakásokban és az erkélyeken olyan kártevők diagnosztizálásával, mint az üvegházi fehérlegy közismert nevén?

Fehér légy?

Orális paraziták - Orális paraziták kezelése Parazitakezelő komplexum, Orális paraziták

A ciklámenatka nagyon érzékeny a napfényre, és magas légnedvességet igényel. Harcolhat úgy, hogy az ibolyát több órán keresztül közvetlen napfénynek teszi ki. A fénynek azonban nem szabad túl erősnek lennie. A ciklámen atkák ellen természetes vagy kémiai spray-kkel küzdhetünk. MSc Agnieszka Lach.