Jelmez parazita, A Csillagok Háborúja 8 olyan teremtménye, melyekhez valós állatok adták az ötletet

Jelmez parazita

Tartalom

  Jelmez parazita Jelmez parazita starwars.

  jelmez parazita

  Vannak, akik ízeltlábúnak tartják, mások növényi eredetűnek, mert gyökérszerű képződményekkel rögzíti magát a talajhoz és spórákkal szaporodik íme egy sematikus ábra a lényről. Életmódja igen különleges, ideje nagy részét, jelmez parazita jelmez parazita, egy jelmez parazita ásta gödör alján tölti, arra várva, hogy a zsákmány tűhegyes fogai közé pottyanjon.

  jelmez parazita

  Mivel a sarlacc jelmez parazita a civilizációktól távol eső helyek szélsőségesebb - pl. Ilyenkor jelmez parazita nyúlványaival szívja fel a számára szükséges tápanyagokat a talaj mélyéből. Sarlacc a Csillagok háborúja hatodik, Jedi visszatér című részében látható, amikor Jabba Luke Skywalkert és barátait egy sarlacc veremébe akarja dobatni.

  jelmez parazita

  Homoktölcsér, alján a vadásszal Forrás: wikipedia. A lárva a homokos talajban úgynevezett fogótölcsért hoz létre. Az ebbe betévedő hangya vagy más, kisebb ízeltlábú nem képes kijutni, mert a lárva a tölcsér aljáról homokszemekkel "lövöldözi", így az végül a tölcsér aljára sodródik, ahol azonnal megpecsételődik a sorsa, jelmez parazita lárva gyorsan ható méreggel pillanatok alatt megbénítja, majd kiszívja testnedveit.

  jelmez parazita

  A filmbeli lény nem homokot köpköd, hanem kígyószerű nyúlványokkal rántja be a közelébe kerülő prédát. Kancsócska Forrás: wikipedia. A növény Sarlacc-hoz hasonlóan olyan helyeken fordul elő, ahol a talajban kevés a tápanyag pl.

  jelmez parazita

  Jabba, a csigaszerű lény Jabba a Hutt gengszter.