Kiemelt posztok

Lazac galandféreg

ampullaria paraziták

Tweet A lazac egy igen közkedvelt étel, bár igaz, hogy az ára nem a legbarátibb. Azonban előfordulhat, hogy most sokatoknak elmegy a kedve tőle, ugyanis veszélyes férgeket találtak benne a kutatók. Kedves halrajongó VOUS-olvasók!

Vigyázzatok! Veszélyes férgek rejtőzködhetnek a lazacban

Egy sajnálatos hír látott napvilágot a Women'sHealthen : lazac galandféreg Járványkezelési és Megelőzési Központ Centers for Disease Control and Prevention; CDC új jelentésében ugyanis az áll, hogy néhány lazacban galandférget találtak. Különböző vadon élő, csendes-óceáni állatokat vizsgáltak a szakemberek, egészen pontosan: chinook lazacot, vörös lazacot, szivárványos pisztrángot.

paraziták kezelése az emberi bélben

A végeredmény szerint a gorbusalazac izmaiban találtak a galandféreg lárváiból. A kutatók azért lepődtek meg különösen, mert korábban csak az ázsiai halakban találtak ilyen parazitát.

antihelmintikus gyógyszerek megelőzése felnőtteknél

Pedig az isteni lazacleves nem csak a finnek kedvence Az egyik legfinomabb leves a kalakeitto, azaz a finn halleves, ami a mi legendás magyar halászlénkhez képest sokkal szelídebb: tejszínnel és zöldséggel készül, gyors és nagyon egyszerű. Érdemes kipróbálni és rendszeresen bevetni, mert még azok is szeretik, akik amúgy nem rajonganak a halételekért. A cikk folytatását itt találjátok.

A lazac az nem hal, de süssük meg.

További probléma az, hogy a Csendes-óceán bármely partján ki lehet fogni ilyen lazacot Észak-Amerikában. És ha azokat a példányokat nem lefagyaszta szállítják, akkor a paraziták képesek bejutni az emberi szervezetbe és ott kárt tenni.

Nem szívesen piszkálom meg ezt az ősigazságot, de finomítani azért muszáj rajta: a mélyhűtött hal is lehet friss.

Tehát a legbiztosabb, ha lazac galandféreg halat választotok, és figyelitek a származási helyét a terméknek. Vagy az, ha megfőzitek több mint 60 fokos vízben.

amikor a féregtojások eltűnnek