Hányinger, fogyás, hasmenés - tünetek, amik bélférgességre utalhatnak

Paraziták fogyás. Bejegyzés navigáció

Tartalom

  Amit tudni kell a parazitákról és irtásukról Amit tudni kell a parazitákról és irtásukról Egy apró kölyök mindenben a gazdájától függ — így az egészséggondozás, beleértve a paraziták elleni védekezést is, a gazda feladata. Persze, szívünk szerint nem is gondolnánk ezekre a fránya élősködőkre, de tény, hogy a legtöbb kölyök előbb vagy utóbb átesik valamilyen parazitafertőzésen.

  paraziták fogyás

  Sőt, ami még rosszabb, jó paraziták fogyás már a paraziták fogyás kerüléskor élősködőkkel érkezik. Érdemes összefoglalni, mit kell tudni a parazitákról, mert a védekezés csak akkor lehet hatásos, ha tudja, mi ellen is kell küzdenie.

  paraziták fogyás

  Az orsóféreg és a kampósféreg átjut a placentán, ha az anyaállat fertőzött, de eljutnak ezek az élősködők a tejmirigyekbe is, így a szoptatás során is fertőződhet a kölyök. Ha az anyaállat nem volt rendszeresen féreghajtózva a vemhesülés előtt, nagy az esély arra, hogy a kölykök féregfertőzöttek lesznek.

  paraziták fogyás

  Az ostorféreg és a kampósféreg petéi igen szívósak, képesek évekig elélni a talajban. Ha a kutya lenyeli, vagy mancsain a környezetébe hordja a petéket vagy az abból kikelő lárvákat, elindul a fertőződés folyamata. Kampósféreg fertőzés kialakulhat a fertőzött fekália lenyelése által, akár ha az állat saját mancsait vagy bőrét nyalogatja.

  paraziták fogyás

  A galandféreg a bolhákkal kerül a szervezetbe, ha a kutya lenyeli azt. A parazitafertőzöttség általános tünetei.

  paraziták fogyás