Gigantikus ragadozó laposférgek szállták meg Franciaországot, Férgektől Franciaországban

Férgektől Franciaországban. Inváziós óriás laposférgek Franciaországban

Keresés űrlap

Megszállás alatt áll Franciaország, a biológusok sokkot kaptak Origo Amikor Jean-Lou Justine megkapta az első fotót az óriási, lapátfejű féregről, a biológusnak szó férgektől Franciaországban elállt a lélegzete. A pörölyfejű laposféreg valóban nagyra nőhet, a 33 centimétert is elérheti, ám a legmeglepőbb mégis az, hogy alapból nem az európai kertekben ténykedik, hanem Ázsiából származik.

Egy héttel később ugyanaz a fotós, Pierre Gros egy másik óriásféregfajról küldött képet. Ezt hamarosan egy harmadik, idegen féregfajról készült fotó követte.

férgektől Franciaországban emberi helminth tojások

Justine az újabb és újabb invazív lényekről érkezett információkat kezdetben átverésnek hitte. Természetesen szó sem volt átverésről, ezek a fajok rejtőzve, észrevétlenül érkeztek az ember segítségével Európába, hogy aztán a francia nagyvárosokban megtelepedjenek. A globális kereskedelem élénkülésével ezek a férgek egyre jobban fognak terjeszkedni — tette hozzá a szakértő.

férgektől Franciaországban gömbölyű giardia és pinwormok

A biológusok már egy ideje tisztában vannak azzal, hogy egyes, éti csigákkal táplálkozó férgek eljutottak Franciaországba is, azt ugyanakkor senki sem sejtette, hogy már a pörölyfejű gerinctelenek is a gallok földjén garázdálkodnak. Olyannyira nem, hogy egy öt évvel ezelőtti tanulmányban egyenesen kizártnak tartották a pörölyfejű laposférgek franciaországi jelenlétét. Az új eredmények a régieket azonban egyértelműen megcáfolták. A kutatók ezt követően az emberek segítségét kérték a betolakodók azonosításában.

Csak úgy záporoztak az újabb és újabb fotók a jövevényekről.

Jó az éghajlat, úgyhogy maradnak

Kiderült, hogy ezek a teremtmények már régebb óta a kertek lakói, egyszerűen a franciáknak nem tűnt fel, hogy idegen invázió alatt állnak. Az egyik férgek kezelése állatokról emberekre videófelvétel ben készült a kreatúrákról.

férgektől Franciaországban mire szolgálnak a férgek

Mint kiderült, ezek is laposférgek voltak. Az adatok összesítése során a szakértők arra jutottak, hogy az invazív óriásférgeket és között összesen szer figyelték meg férgektől Franciaországban ország területén.

férgektől Franciaországban gyógymódok a pinworms olcsó

Néhány alkalommal egyes példányokat is sikerült begyűjteni a megfigyelések alkalmával, amiket a kutatók most részletesebben is megvizsgáltak.

Jó az éghajlat, úgyhogy maradnak A megfigyelések jelentős részét Dél-Franciaországban tették. Férgektől Franciaországban a kutatók szerint azzal magyarázható, hogy az ország e részén a nyarak csapadékosak, a telek pedig enyhék, annyira, hogy a földbe bújva az invazív férgek átvészeljék a zordabb időszakot.

Már a szomszédunkban a méteres ragadozó féreg!

A pörölyfejűeket Franciaország tengerentúli területein is látták már, ott egy kék színű változat bukkant fel, amit azóta önálló fajba soroltak a tudósok. Egy igen erős idegméreggel, tetrodotoxinnal bénítják le az áldozatot.

  1. Megfagyhat a férgektől
  2. Már a szomszédunkban a méteres ragadozó féreg! | Agrárium, mezőgazdaság és élelmiszeripar
  3. Gigantikus ragadozó laposférgek szállták meg Franciaországot, Férgektől Franciaországban
  4. Pinworms méret
  5. Invazív laposférgek miatt aggódnak a francia biológusok Nemcsak ragadozó, kannibál is a Franciaország kertjeiben garázdálkodó gigantikus laposféreg - Qubit Jó az éghajlat, úgyhogy maradnak Megszállás alatt áll Franciaország, a biológusok sokkot kaptak Férgektől Franciaországban, Szívférgesség kezelése kutyáknál Bayer márkaoldal Invazív laposférgek miatt aggódnak a francia biológusok Természet A biológusok már parazitákkal beszélgetni ideje tisztában vannak azzal, hogy egyes, éti csigákkal táplálkozó férgek eljutottak Franciaországba is, azt ugyanakkor senki sem sejtette, hogy az ország déli területein már a pörölyfejű laposférgek is jelen vannak.

Mivel a faj tagjai fizikailag nem tudnak védekezni a ragadozók ellen, olyan testfolyadék van bennük, amitől ízük borzalmassá válik, így a természetes ellenségek elkerülik a kellemetlen zamatú csúszómászókat. A legtöbb laposféreg indirekt módon okoz károkat az embereknek.

Qubit

Kimutatták például, hogy az új-zélandi laposférgek annyira elszaporodtak Írországban és Skóciában, hogy óriási pusztítást vittek véghez a földigiliszta-állományban.

Mivel a termőtalaj kialakításában a gyűrűsféregnek óriási szerepe van, a kártétel a megművelhető földterületek csökkenéséhez vezetett. Az új eredményeket a PeerJ tudományos folyóiratban közölték.